Zetwerk

Plaatwalserij Purmerend beschikt over een 3000 tons zetbank. Deze krachtpatser heeft veel mogelijkheden. 

Plaatwalserij Purmerend heeft één kantbank waarop wij platen volgens profiel kunnen buigen. Onze machine heeft een capaciteit van 8 meter x 3.000 ton. Met deze capaciteit kunnen wij platen voor u buigen van 15 tot en met 100 mm dikte, afhankelijk van materiaal en breedte. De machine is (voor series) CNC bestuurd, hiermee zijn we in staat om zeer nauwkeurig zetwerk te leveren.

Onze onderbalk is een ‘Multi tool’, de breedte is instelbaar en heeft een grote radius om het product goed te vervormen. Ook hebben wij allerlei gereedschappen om het profiel goed te controleren tijdens en na het zetten. Wij buigen dagelijks platen – in iedere gewenste vorm: onze expertise en vakmanschap op dit gebied is zeer groot.

In onze bovenbalk kunnen wij bovenmessen aanbrengen met verschillende radius: voor dunne platen beschikken wij over bovenmessen met scherpe radius, voor dikke platen gebruiken wij bovenmessen met een grote radius.

Ook kan onze bovenbalk scheef gezet worden – met deze instelling zijn wij prima in staat om conussen te buigen. Plaatwalserij Purmerend kan conussen zetten van dikte 15 mm tot en met dikte 100 mm!

Het instellen van de machine, het vervormen, het meten na de vervorming: buigen is maatwerk bij Plaatwalserij Purmerend waarbij al onze aandacht wordt gegeven aan een kwalitatief goed product!